Mobile ID pels ciutadans

Tan fàcil com instal·lar-te una App

Descarrega-la

La teva identitat com a ciutadà en el teu mòbil et permetrà accedir a molts dels serveis dels Ajuntaments i altres entitats, quan vulguis i des d’on vulguis. Podràs accedir a serveis identificant-te i signant digitalment qualsevol document tant per internet, telèfon i presencialment.

Descarrega l'App

Registra't

Acredita't

Mobile ID amb certificat

Com registrar-te dins de l'App

Introdueix el número de mòbil

Informa del codi que has rebut per SMS

Introdueix les dades personals

Escull el teu PIN d’accés

Un cop estàs registrat ja podràs accedir als serveis que el teu Ajuntament i d’altres entitats hagin posat a la teva disposició, amb el Mobile ID.

Si tens qualsevol dubte, fes un cop d'ull a la secció de preguntes freqüents a la secció d’operativa.

Podeu anar a les oficines d’atenció ciutadana (OAC’S) habilitades pel vostre Ajuntament amb el vostre document identificatiu (DNI , NIF o similar) i fotocòpia. Després d’acreditar-vos us lliuraran un document en què figuraran:

 • Les dades de la vostra identitat.
 • Les indicacions d’accés a l’aplicació a l’Apple Store i al Google Play, ja que per utilitzar la identitat s’ha d’instal·lar l’aplicació al telèfon. També es facilitarà l’adreça del web de la identitat mòbil.
 • El codi d’activació de la identitat digital (CAID) que consta de cinc blocs de quatre xifres. Aquest codi és necessari per:
  • Confirmar l’acreditació a l’aplicació.
  • Desbloquejar la identitat en cas de bloqueig accidental o voluntari.
  • Recuperar la identitat en cas de canvi de dispositiu o SIM.

Per garantir la seguretat de la identitat, l’Ajuntament no conserva còpia del CAID. Per tant, el CAID només figurarà en el document que se us lliurarà. En cas de pèrdua o robatori, haureu de donar de baixa aquesta identitat i sol·licitar-ne una de nova.

Podeu anar a les oficines d’atenció ciutadana (OAC’S) habilitades pel vostre Ajuntament amb el vostre document identificatiu (DNI , NIF o similar) i fotocòpia, demanant cita prèvia.

Si teniu el certificat digital i utilitzeu un PC o Mac amb els navegadors Internet Explorer o Safari amb la darrera versió de Java actualitzada, podeu acreditar-vos a través d'aquí.

Us haureu d'autenticar amb un certificat digital dels següents (DNI Electrònic, Certificats de persona física reconeguts de Firmaprofesional, certificats del Consorci AOC: CPIXSA-1, CPIXSA-2, CPISR-1, CPISR-2), introduir les vostres dades personals i signar la petició amb el certificat amb què us heu autenticat.

En finalitzar l'acreditació se us mostrarà una pantalla en què:

 1. Podreu descarregar el document amb les dades de la vostra identitat signat electrònicament amb el certificat que heu presentat.
 2. Se us mostrarà el codi d'activació de la identitat digital (CAID) que consta de cinc blocs de quatre xifres. Aquest codi és necessari per:
  • Confirmar l'acreditació a l'aplicació.
  • Desbloquejar la identitat en cas de bloqueig accidental o voluntari.
  • Recuperar la identitat en cas de canvi de dispositiu o SIM.

Per garantir la seguretat de la identitat, l'Ajuntament no conserva còpia del CAID. Per tant, és necessari que imprimiu o anoteu el CAID i el conserveu. En cas de pèrdua o robatori, haureu de donar de baixa la identitat i sol·licitar-ne una de nova.

Un cop estàs acreditat, pots activar el teu Certificat Digital dins la pròpia App de Mobile ID per fer els tràmits que requereixin la signatura electrònica de documents.

On podràs utilitzar el teu Mobile ID?

El podràs utilitzar des de el teu dispositiu mòbil quan vulguis. Fes clic aquí per veure quins Ajuntaments s'han adherit al Mobile ID i quins són els seus serveis.